Share
🤔

Чому при зниженні температури вода замерзає, а не розширюється?

При зниженні температури молекули води уповільнюються і починають утворювати водневі зв’язки, що дозволяє молекулам організуватися в регулярну структуру – шестигранну кристалічну решітку. Ця решітка займає більше простору, що є основною причиною розширення води при замерзанні. Це є унікальною властивістю води, оскільки більшість інших речовин стискаються при переході в тверду фазу. Водяний лід має меншу щільність, ніж рідка вода, тому він плаває на її поверхні.

❤️ Ця публікація була Вам корисна?

⬇ Натисніть на зірочку, щоб оцінити ⬇

Середня оцінка: 0 / 5. Кількість голосів: 0

Поки що немає голосів! Будьте першим, хто оцінить цю публікацію.