Під час замерзання вода збільшується в об’ємі, тому що молекули води організуються у шестикутну решітку, утворюючи водневі зв’язки. Ця структура займає більше місця, ніж у рідкому стані, де молекули можуть більш вільно рухатись і розташовуватись ближче одна до одної. Таким чином, у твердому стані (лід) молекули води знаходяться далі одна від одної, що спричиняє розширення об’єму. Це є унікальною властивістю води серед більшості інших рідин, що зазвичай стискаються при замерзанні.
🤔
Чому вода під час замерзання має більший об’єм, ніж у рідкому стані?
- Далі Чому мікроскопічні організми можуть виживати в умовах, де інші не можуть?
- Попередній Чому деякі рослини мають здатність до самозапилення?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Чому вода є хорошим розчинником для іонів?
- Чому рослини з глибокими коріннями можуть пережити посуху краще за рослини з мілкими коренями?
- Чому вода має високу температуру кипіння порівняно з іншими рідинами?
- Чому бджоли часто обирають місце для створення вулика близько до води?
- Чому вода є універсальним розчинником?
- Чому рослини, що живуть на болотах, мають спеціальні механізми для регулювання водного балансу?
- Чому певні елементи схильні до хімічних реакцій з іншими елементами?
- Чому деякі хімічні реакції потребують великої кількості енергії для активації?
- Чому кавуни містять багато води, але так мало калорій?
- Чому атоми прагнуть до стабільного електронного розподілу?
- Чому у води високий коефіцієнт поверхневого натягу?
- Чому водяні рослини мають здатність витримувати затоплення водою?