Температура плавлення молекул залежить від сили міжмолекулярних зв’язків, які утримують молекули разом. У речовин з сильними йонними або ковалентними зв’язками, як у солях або діамантових структурах, молекули чи атоми утримуються на місці більш сильними силами, тому їх потрібно нагрівати до вищих температур для переходу в рідкий стан. Молекули з меншими або слабшими зв’язками, як у воді або металі, мають нижчі температури плавлення. Тому фізичні властивості речовини, як-от температура плавлення, визначаються саме структурою молекул і типом взаємодій між ними.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 1006
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 850
- Чому скисає молоко? 👁️ 686
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 572
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 559
- Чому на планетах Сонячної системи є різні температури? 👁️ 545
- Чому мігрують тварини 👁️ 544
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 535
- Чому птахи так часто обирають гнізда на деревах для свого потомства? 👁️ 526
- Чому болить поперек у жінок? 👁️ 524
