Температура кипіння рідини залежить від її молекулярної структури, оскільки сили, які утримують молекули разом, впливають на необхідну енергію для їх розриву. Молекули з більш сильними міжмолекулярними зв’язками, як водень у воді або дисульфідні зв’язки в деяких органічних сполуках, потребують більше енергії для подолання цих зв’язків і переходу в газоподібний стан. Тому рідини з сильними молекулярними зв’язками, такі як вода, мають вищу температуру кипіння.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 955
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 832
- Чому скисає молоко? 👁️ 665
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 547
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 543
- Чому мігрують тварини 👁️ 525
- Чому на планетах Сонячної системи є різні температури? 👁️ 523
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 513
- Чому птахи так часто обирають гнізда на деревах для свого потомства? 👁️ 508
- Чому болить поперек у жінок? 👁️ 505
