Деякі види рису краще підходять для смаження, а інші – для варіння через різний вміст крохмалю і текстуру зерна. Для смаження зазвичай використовують рис з низьким вмістом крохмалю, такий як жасмин або басматі, оскільки він залишається розсипчастим і не злипнеться. Водночас для варіння найкраще підходить рис з високим вмістом крохмалю, такий як арборіо або японський рис, оскільки він поглинає більше води і має м’якшу, клейку текстуру.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 447
- Чому скисає молоко? 👁️ 296
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 279
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 241
- Чому мігрують тварини 👁️ 218
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 213
- Чому метелики важливі для збереження екосистеми? 👁️ 208
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 207
- Чому вуглець є таким важливим для органічних сполук? 👁️ 201
- Чому леви полюють на таких великих тварин, як антилопи або буйволи? 👁️ 201