Заморожені овочі можуть зберігати більше вітамінів, ніж свіжі, зберігані довго, оскільки процес заморожування швидко зупиняє окислювальні процеси, що сприяють руйнуванню вітамінів. Вітаміни, особливо вітамін C і групи B, руйнуються під час тривалого зберігання при кімнатній температурі або навіть у холодильнику. Замороження дозволяє зберегти більшість поживних речовин, оскільки вітаміни не мають можливості розкладатися, як це відбувається при зберіганні продуктів на тривалий час без заморожування.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 306
- Чому скисає молоко? 👁️ 157
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 131
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 131
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 120
- Чому мігрують тварини 👁️ 119
- Чому метелики важливі для збереження екосистеми? 👁️ 115
- Чому деякі членистоногі мають так багато ніг? 👁️ 108
- Чому леви полюють на таких великих тварин, як антилопи або буйволи? 👁️ 104
- Чому вуглець є таким важливим для органічних сполук? 👁️ 102