Цільнозернові продукти вважаються більш корисними, ніж рафіновані, оскільки вони зберігають всі частини зерна: висівки, зародок і ендосперм, що робить їх багатими на клітковину, вітаміни та мінерали. Цільнозернові продукти сприяють кращому травленню, стабільному рівню цукру в крові та знижують ризик серцево-судинних захворювань. У процесі рафінування зерна втрачають більшість своїх корисних компонентів, що робить рафіновані продукти менш поживними і менш корисними для організму.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 769
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 755
- Чому скисає молоко? 👁️ 609
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 499
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 497
- Чому мігрують тварини 👁️ 475
- Чому на планетах Сонячної системи є різні температури? 👁️ 465
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 464
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 463
- Чому бджоли збирають пилок? 👁️ 461
