Баклажани можуть містити токсини, такі як соланін, який є природною захисною речовиною для рослини від шкідників. Соланін може бути шкідливим для людини, викликаючи нудоту, блювоту та інші симптоми отруєння. Проте, при правильному приготуванні, наприклад, шляхом видалення шкірки або термічної обробки, рівень соланіну знижується, що робить баклажани безпечними для вживання.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 980
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 840
- Чому скисає молоко? 👁️ 674
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 557
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 545
- Чому мігрують тварини 👁️ 533
- Чому на планетах Сонячної системи є різні температури? 👁️ 533
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 521
- Чому птахи так часто обирають гнізда на деревах для свого потомства? 👁️ 515
- Чому болить поперек у жінок? 👁️ 512
