Баклажани можуть містити токсини, такі як соланін, який є природною захисною речовиною для рослини від шкідників. Соланін може бути шкідливим для людини, викликаючи нудоту, блювоту та інші симптоми отруєння. Проте, при правильному приготуванні, наприклад, шляхом видалення шкірки або термічної обробки, рівень соланіну знижується, що робить баклажани безпечними для вживання.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 447
- Чому скисає молоко? 👁️ 296
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 279
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 240
- Чому мігрують тварини 👁️ 218
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 211
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 207
- Чому метелики важливі для збереження екосистеми? 👁️ 206
- Чому вуглець є таким важливим для органічних сполук? 👁️ 201
- Чому леви полюють на таких великих тварин, як антилопи або буйволи? 👁️ 198