Продукти з високим вмістом жиру, особливо насичених і трансжирів, можуть підвищувати рівень холестерину в крові, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Насичені жири та трансжири можуть підвищувати рівень “поганого” холестерину (LDL) в крові, який відкладається на стінках артерій і може сприяти розвитку атеросклерозу. Однак здорові жири, як омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі та горіхах, можуть сприяти зниженню рівня холестерину і є корисними для серця.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 727
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 710
- Чому скисає молоко? 👁️ 577
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 474
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 473
- Чому мігрують тварини 👁️ 449
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 444
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 441
- Чому на планетах Сонячної системи є різні температури? 👁️ 433
- Чому після тривалого фізичного навантаження потрібно правильно відновлювати енергію? 👁️ 430