Продукти з високим вмістом жиру, особливо насичених і трансжирів, можуть підвищувати рівень холестерину в крові, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Насичені жири та трансжири можуть підвищувати рівень “поганого” холестерину (LDL) в крові, який відкладається на стінках артерій і може сприяти розвитку атеросклерозу. Однак здорові жири, як омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі та горіхах, можуть сприяти зниженню рівня холестерину і є корисними для серця.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 956
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 832
- Чому скисає молоко? 👁️ 666
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 547
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 544
- Чому мігрують тварини 👁️ 525
- Чому на планетах Сонячної системи є різні температури? 👁️ 523
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 513
- Чому птахи так часто обирають гнізда на деревах для свого потомства? 👁️ 508
- Чому болить поперек у жінок? 👁️ 505
