Вітаміни в овочах зберігаються краще при мінімальному приготуванні, оскільки багато вітамінів, особливо водорозчинних (вітаміни C і групи B), чутливі до температури і можуть руйнуватися під час тривалого теплового оброблення. Коротке варіння або пароварка допомагають зберегти більшість корисних речовин, оскільки вони не піддаються тривалому впливу високих температур і води. Також мінімальна обробка зберігає більше клітковини, що є важливим для травлення.
🤔
Чому вітаміни в овочах зберігаються краще при мінімальному приготуванні?
- 26.01.2025
- ВітаміниОвочіПриготуванняПродукти харчування
- 👁️ 123
- Далі Чому постреволюційні періоди часто супроводжуються нестабільністю і реформами?
- Попередній Чому ведмеді так прив’язані до своїх місць гніздування?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Чому багато готових страв містять трансжири?
- Чому гречка є популярним продуктом серед людей з чутливістю до глютену?
- Чому картопля часто використовується як основа для багатьох страв?
- Чому мед є природним підсолоджувачем?
- Чому соки з цитрусових фруктів часто рекомендуються для зміцнення імунітету?
- Чому деякі види чаю, як червоний, мають заспокійливі властивості?
- Чому молоко з низьким вмістом жиру вважається кращим для контролю ваги?
- Чому деякі продукти містять велику кількість натрію?
- Чому риба, така як тунець, є популярною в середземноморській дієті?
- Чому м’ясо птиці зазвичай вважається менш жирним, ніж червоне м’ясо?
- Чому апельсини містять багато вітаміну C?
- Чому пшениця і кукурудза є основними продуктами харчування в багатьох країнах?