Вітаміни в овочах зберігаються краще при мінімальному приготуванні, оскільки багато вітамінів, особливо водорозчинних (вітаміни C і групи B), чутливі до температури і можуть руйнуватися під час тривалого теплового оброблення. Коротке варіння або пароварка допомагають зберегти більшість корисних речовин, оскільки вони не піддаються тривалому впливу високих температур і води. Також мінімальна обробка зберігає більше клітковини, що є важливим для травлення.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 757
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 745
- Чому скисає молоко? 👁️ 604
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 493
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 492
- Чому мігрують тварини 👁️ 469
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 460
- Чому на планетах Сонячної системи є різні температури? 👁️ 460
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 460
- Чому бджоли збирають пилок? 👁️ 454
