Багато готових страв містять трансжири через їх дешевизну, довгий термін зберігання і здатність покращувати текстуру продуктів. Трансжири виробляються в процесі гідрогенізації рослинних олій, що дозволяє зробити продукти більш стійкими до окислення та розпаду. Це дозволяє зберігати готові страви довше, що зручніше для виробників та споживачів, але трансжири мають негативний вплив на здоров’я, зокрема на рівень холестерину.
🤔
Чому багато готових страв містять трансжири?
- 24.01.2025
- Готові стравиПродукти харчуванняТрансжириХарчування
- 👁️ 79
- Далі Чому вживання великої кількості цукру може призвести до розвитку діабету 2 типу?
- Попередній Чому гепарди можуть розвивати таку велику швидкість при переслідуванні здобичі?
🧐 Вас також може зацікавити...
- Чому печиво часто містить багато цукру та жиру?
- Чому солодощі часто містять багато калорій та мало поживних речовин?
- Чому багато продуктів містять додаткові консерванти?
- Чому деякі риби можуть обирати для себе місця з високою концентрацією планктону?
- Чому птахи часто використовують свої лапи для збору їжі з поверхні води?
- Чому апельсини зазвичай складаються переважно з води та цукру?
- Чому коали настільки залежні від своєї їжі, яка є для них основним ресурсом?
- Чому деякі види рису краще підходять для смаження, а інші – для варіння?
- Чому динозаври мали таку різноманітність форм черепів?
- Чому бджоли мають органи для збору пилку?
- Чому мигдаль є таким корисним для серця?
- Чому мухам подобаються солодкі запахи?