Деякі продукти не можна поєднувати між собою для кращого засвоєння через взаємодію між певними компонентами їжі, які можуть заважати ефективному переварюванню або засвоєнню поживних речовин. Наприклад, вживання білків разом з великими кількостями вуглеводів може призвести до того, що кожен з цих компонентів буде переварюватися неефективно. Також деякі продукти, як молоко, можуть знижувати засвоєння заліза з рослинних джерел через високий вміст кальцію.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 306
- Чому скисає молоко? 👁️ 157
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 132
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 131
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 120
- Чому мігрують тварини 👁️ 119
- Чому метелики важливі для збереження екосистеми? 👁️ 117
- Чому деякі членистоногі мають так багато ніг? 👁️ 108
- Чому леви полюють на таких великих тварин, як антилопи або буйволи? 👁️ 106
- Чому на поверхні води можуть утворюватися хвилі, коли вітер їх здуває? 👁️ 104