Різні види масла мають різну температуру плавлення через склад жирних кислот, що входять до їх складу. Тверді жири, як правило, мають більше насичених жирних кислот, що призводить до їх вищої температури плавлення, тоді як масла з високим вмістом мононенасичених або поліненасичених жирних кислот (наприклад, оливкова олія або риб’ячий жир) плавляться при нижчій температурі. Це також визначає консистенцію масла при різних температурах, наприклад, масло в твердому вигляді при низьких температурах і рідке при високих.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 634
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 501
- Чому скисає молоко? 👁️ 482
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 399
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 387
- Чому мігрують тварини 👁️ 383
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 376
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 360
- Чому леви полюють на таких великих тварин, як антилопи або буйволи? 👁️ 358
- Чому вуглець є таким важливим для органічних сполук? 👁️ 355