Йогурт часто використовують як закваску для інших молочних продуктів через наявність корисних пробіотичних бактерій, які є необхідними для ферментації. Ці бактерії перетворюють лактозу (молочний цукор) на молочну кислоту, що сприяє утворенню текстури та аромату молочних продуктів, таких як сири, кефір і ряжанка. Закваска з йогурту допомагає отримати продукт з подібними корисними властивостями.
- Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Енергія Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Розмноження Рослини США Слони Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому потрібно берегти природу? 👁️ 750
- Чому вода розширюється при замерзанні, а не стискається? 👁️ 727
- Чому скисає молоко? 👁️ 597
- Чому жаби часто живуть в воді? 👁️ 482
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 480
- Чому мігрують тварини 👁️ 462
- Чому температура кипіння залежить від сили міжмолекулярних взаємодій? 👁️ 453
- Чому павуки можуть швидко адаптуватися до нових умов? 👁️ 451
- Чому бджоли збирають пилок? 👁️ 447
- Чому на планетах Сонячної системи є різні температури? 👁️ 444
