Йогурт часто використовують як закваску для інших молочних продуктів через наявність корисних пробіотичних бактерій, які є необхідними для ферментації. Ці бактерії перетворюють лактозу (молочний цукор) на молочну кислоту, що сприяє утворенню текстури та аромату молочних продуктів, таких як сири, кефір і ряжанка. Закваска з йогурту допомагає отримати продукт з подібними корисними властивостями.
- Європа Історія Адаптація Адаптації Анатомія Астрономія Бджоли Біологія Ведмеді Вода Географія Гідрологія Динозаври Еволюція Екологія Екосистема Захист Здоров'я Клімат Комахи Метелики Метеорологія Міграція Океан Океанографія Поведінка Полювання Політика Природа Продукти харчування Птахи Риби Рослини США Слони Соціальна поведінка Ссавці Стрес Тварини Температура Тигри Фізика Харчування Хижаки Хімія
Випадкові публікації ⤵️
Часто переглядають ⤵️
- Чому деякі членистоногі мають так багато ніг? 👁️ 29
- Чому поява інтернету призвела до трансформації світової економіки? 👁️ 29
- Чому на поверхні води можуть утворюватися хвилі, коли вітер їх здуває? 👁️ 28
- Чому зорі змінюють колір залежно від температури? 👁️ 28
- Чому медузи мають таку мінливу форму і структуру тіла? 👁️ 27
- Чому бджоли мають добре розвинені органи для збору пилку? 👁️ 27
- Чому деякі метелики не можуть жити в міських умовах? 👁️ 26
- Чому люди з низьким рівнем фізичної активності можуть відчувати біль у суглобах? 👁️ 26
- Чому риби, що живуть в солоних водах, часто мають спеціалізовані органи для виведення надлишку солі? 👁️ 25
- Чому метелики важливі для збереження екосистеми? 👁️ 25